GfK: Nederlandse consument sceptisch ondanks positieve trend

Onderzoek - Consumenten in Europa waren in het vierde kwartaal van het jaar weer wat optimistischer gestemd. In bijna alle lidstaten van de Europese Unie (EU) stegen aan het einde van het jaar de indicatoren van zowel de economische verwachtingen, de  inkomensverwachtingen als de koopbereidheid. De Nederlandse consument blijft daarentegen sceptisch. Het consumentenklimaat voor de 28 lidstaten van de EU verbeterde in het laatste kwartaal met 1,3 punten. De indicator stond aan...

Lees bericht

Uitreiking Hennessy Gastvrijheidsprijs in Hotel The Dylan

Verkiezing –De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap in Nederland. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats op maandag 30 maart in Hotel The Dylan in Amsterdam. Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. Een echte gastheer/ -vrouw heeft kennis...

Lees bericht

Online reserveringen stijgen met 130%

Onderzoek - In 2014 vonden er 130% meer online reserveringen plaats dan in 2013. Steeds meer reserveringen worden onderweg gedaan. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55% ten opzichte van het jaar ervoor.Dit blijkt uit het jaarlijkse restaurant trendonderzoek van Couverts.nl, de grootste reserveringssite van Nederland. Naast de analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants, heeft de reserveringssite dit jaar ook een enqu...

Lees bericht

Kwalitaria focust op private label

Private label – Kwalitaria focust verder op het private label. De cafetariaformule van ffc komt met nieuwe seizoensproducten en neemt de hardlopers, zoals maaltijden verder onder de loep en kijkt waar het deze nog kan verbeteren. Dit bevestigt Martijn Boone, marketing manager van ffc. “Als je de allerlekkerste cafetaria van Nederland wil zijn, moet je de allerlekkerste producten verkopen, zo simpel is het. En lekker gaat over smaak, daar valt niet...

Lees bericht


Hoftrammm-oprichter Van Galen foodprofessional van het jaar

Personalium - Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept Tramrestaurant Hoftrammm, mag zich een jaar lang ‘F&B Professional of the Year’ noemen. Dit is bekend gemaakt op het Jaargala van de AF&BM (www.afbm.nl) in het Tobacco theater in Amsterdam. Er waren diverse diverse kandidaten uit de Hospitality branche genomineerd voor de prestigieuze titel van ‘F&B Professional of the Year’. Naast Bobby van...

Lees bericht

Subway snelste groeier in Nederland

Fastservice - Subway groeit in Nederland het snelst zowel in omzet als in aantal vestigingen. Vorig jaar groeide de sandwichketen met 14 vestigingen tot een totaal van 162. Hamburgerketen McDonald’s blijft met 240 vestigingen de grootste. Dit blijkt uit cijfers van Datlinq. McDonald’s wist het afgelopen jaar 4 extra vestigingen te openen. Daartegenover stond een omzetdaling van 0,5%. Subway daarentegen wist de omzet met 25% te vergroten. Andere stijger van de belangrijkste fastserviceketens is...

Lees bericht

Horeca wordt belangrijker voor speelpaleizen

Leisure – De markt voor speelpaleizen voor kinderen raakt aan een verzadigingspunt. In Nederland bevinden zich circa 122 indoor speelparadijzen, exclusief speelfaciliteiten bij horeca- en retailbedrijven. Om te kunnen blijven groeien verwacht de sector meer omzet uit horeca-activiteiten te halen. Dat blijkt uit een brancheverkenning van onderzoekbureau Van Spronsen & Partners. Binnen het aanbod speelpaleizen bestaat 45% uit vestigingen van de twee (franchise) ketens Ballorig (marktleider) en Monkey Town. Onder de overige vestigingen vallen...

Lees bericht

Bij Zucca draaien klanten aan ‘O Fortuna Rad’

Restaurant –Eigenheid en eigentijds, daar gaat het om tegenwoordig. Witteman Horeca Beheer heeft met zes horecazaken, waarvan er vijf in Leiden zijn gevestigd, met het Italiaanse restaurant Zucca aan de Breestraat er een toegankelijke horecaconcept bij, waar de klant kan draaien aan het ‘O Fortuna Rad’. Geen visnetten en flessen met gesmolten kaarsen, maar graffiti en een moderne inrichting. Zucca is een Italiaans restaurant van nu. Een kunstenaarscollectief verzorgde het...

Lees bericht


McD-ondernemer Feenstra organiseert hamburgerdiner bij kaarslicht

Fastservice – McDonald’s ondernemer Sjoerd-Jan Feenstra organiseert met Valentijnsdag voor vijf ‘stelletjes in spé’ een compleet verzorgd uniek en romantisch VIP diner bij McDonald’s Zwolle-Noord inclusief bediening en kaarslicht.   “Ik houd ervan om af en toe net even iets anders te doen dan anders. Daarom gaan we voor vijf stellen (in spé) er een leuke avond maken zodat de Valentijn in kwestie deze romantische daad niet snel vergeet”, glimlacht...

Lees bericht

Studenten tonen op Food Experience hun innovaties

Opleiding - Maar liefst 90 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation en Voedingsmiddelentechnologie van HAS Hogeschool presenteren op 3 februari 2015 tijdens de Food Experience hun eindwerk in de vorm van originele en innovatieve concepten. Aan het eind van de dag worden de FoodManShip Awards uitgereikt. De 7e editie van het food-evenement richt zich op de trends in de food-wereld, zoals voedselverspilling, het gebruik van nieuwe ingrediënten en procesoptimalisatie versus ambacht....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid