Horecava toonde vooral optimisme

Beurzen – De stemming en de kwaliteit van de bezoekers waren goed op de 59e editie van de Horecava. Dat blijkt ook uit onderzoek dat de beursorganisatie zelf heeft gedaan: zestig procent van de bezoekers wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met exposanten. De Horecava liet wat dat betreft vooral optimisme zien. Volgens de organisatie in het slotbericht is er over de vier beursdagen, de Horecava werd gehouden van 12...

Lees bericht

DE gaat met Koffiemeester-programma ondernemers ondersteunen

Industrie –Met 20 Gouden Tips uit het Koffiemeester-programma wil Douwe Egberts Professional horecaondernemers helpen aan meer omzet. Na de Perfect Serve van de koffiebrander is het nu tijd voor de Perfect Hospitality. Tijdens de Horecava presenteert het bedrijf een kwaliteitsprogramma waarbij horecaondernemers meer rendement uit hun koffie en thee kunnen halen. Met het Koffiemeester Programma wordt de gastvrijheid en de koffie- en theebeleving verhoogd en zijn horeca-ondernemers op de hoogte van...

Lees bericht

Paul van Gurp wint met Colmschater Burger

Fastservice _ Mark van Gurp van Paul van Gurp Fastservice in Deventer heeft de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. De jury was lovend over ‘De Colmschater Burger’. Juryvoorzitter Hans van Dijk van SVO vakopleiding food: “Deze hamburger voldeed het best aan de opdracht. De hamburger werd snel opgediend en voldeed aan alle smaaktonen die bij een goede hamburger horen. Wat de jury betreft een uitstekend...

Lees bericht

Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven opgericht

Leisure – Vandaag is de kick-off van een nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche. Het voormalig bestuur van Sauna & Wellness Nederland heeft samen met een groot deel van haar leden besloten om te komen tot deze nieuwe vereniging. De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) is opgericht om de belangen te behartigen van alle bedrijven in deze branche. De VNSWB gaat zich onder andere inzetten voor werkbare wet-...

Lees bericht


Amsterdam gaat foodtrucks toestaan

Foodtrucks - Amsterdam gaat als experiment ondernemers met foodtrucks meer de ruimte geven. De proef duurt twee jaar, laat nu.nl in een bericht weten. Strenge regelgeving maakte het voorheen enkel mogelijk  om eten met een zeer korte bereidingstijd te verkopen. Die regelgeving wordt nu verruimd. Het experiment komt voort uit een initiatiefvoorstel van PvdA en Groenlinks, genaamd ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten’.  Per stadsdeel worden locaties aangewezen die...

Lees bericht

Positivisme over buitensconsumptie

Onderzoek - De totale foodconsumptie bedroeg in 2014 ruim 56,6 miljard euro. Dat is 0,1 procent minder dan in 2013. De drie buitenshuiskanalen samen daalden 0,5 procent in omzet, maar de horeca groeide met 1 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse onderzoeks ‘De strijd rond het maagaandeel’ van het Foodservice Instituut (FSIN). De sector ‘gemak’ daalde 1,2 procent en dat was vooral te wijten aan de forse teruggang van de foodomzet bij tankstations (-5 procent). Ook de...

Lees bericht

KHN: horeca plust flink

Cijfers – Het is weer zover. Cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), waarin de belangenvereniging het heeft over een omzetgroei in 2014 van 4,6 procent, liggen mijlenver uiteen met die van het Foodservice Instituut. Die kennisclub heeft het in de cijfers die deze ochtend bekend werden over een groei van een schamele 1 procent. Bij aanvang van Horecava geeft KHN altijd een update van de horecabranche in 2015. “Er is sprake van licht herstel in...

Lees bericht

KVNW pakt activiteiten over van productschap Wijn

Horeca – De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) gaat een belangrijk deel van de activiteiten overnemen van het Productschap Wijn, dat met ingang van 1 januari dit jaar is opgeheven. Het gaat met name om de activiteiten op het gebied van informatieverstrekking over (Europese) regelgeving, de Hygiënecode voor de Wijnsector en de vereenvoudigde regeling voor opgave een het Verpakkingenfonds. Ook de deelname aan STIVA en BOB-campagnes verlopen voortaan via de...

Lees bericht


Foodservice nog niet klaar voor onlineverkoop

Onderzoek - Potentiële klanten in Foodservice oriënteren zich steeds meer via internet. Foodservice bedrijven willen daarom beter online gevonden worden maar werken nauwelijks met CRM of doen aan content marketing, SEO en/of Social Sales. Dat blijkt uit het onderzoek ‘E-commerce trends in Foodservice 2015’ van GROUP7. Het onderzoek beschrijft zeven belangrijke e-commerce trends voor de foodservice in het eindrapport. Martin van Dam, partner GROUP7: ‘Potentiële klanten oriÃ...

Lees bericht

Lucas Bols werkt aan beursgang

Industrie - Drankenproducent Lucas Bols werkt aan een beursgang in Amsterdam. Het moederbedrijf van merken als Bols, Bokma, Pisang Ambon en Coebergh heeft dat vanochtend bekend gemaakt. Het in 1575 opgerichte Nederlandse bedrijf verwacht met de beursgang 125 miljoen euro op te kunnen halen. Bols wil het bedrag inzetten om de marktposities van het bedrijf in meer dan 100 landen verder te versterken en gebruiken voor het verbeteren van de eigen financiële...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid