Coca Cola opent pop-up store voor introductie life

Industrie – Coca Cola opent op Centraal Station Rotterdam een pop-up store voor de introductie van de nieuwe suiker- en caloriearme variant life. De opening is op maandag 29 december. De opening wordt verricht door de tv-persoonlijkheden Froukje de Both en Carly Luske. In de winkel kunnen consumenten de blikje Life uitproberen voordat deze in de winkels liggen. Ook kunnen de klanten – net als in de commercial – een ‘first kiss’-foto laten...

Lees bericht

Limburgs museum laat jeugd verantwoord snacken met Valuaskroket

Horeca – Het Limburgs Museum gaat verschillende culinaire snackcreaties van kok Eric Swaghoven van het Venlose sterrenrestaurant Valuas aan zijn bezoekers aanbieden. Sterrenkok Eric Swaghoven van restaurant Valuas heeft een lijn luxe snacks ontwikkeld. Kernwaarden van die lijn zijn kwaliteit, smaak en duurzaamheid. De ‘verantwoorde’ Valuas kroket, waarmee het enkele jaren geleden begon, is de basis voor een hele snackslijn. Het Limburgs Museum is tot opname van de lijn overgegaan omdat...

Lees bericht

La Place wint Marketing Award 2014

Marketing – La Place is de winnaar van de Marketing Award 2014 van Foodservice XS. De restaurantformule wordt door de deskundige jury van de verkiezing geroemd om de manier waarop het onder meer de nieuwe merk- en kernwaarden in samenhang met een nieuwe pay off (‘Hou van natuurlijk’) over de bühne heeft gebracht. De runner-up in de verkiezing dit jaar was de campagne ‘Wildinspiratie’ van Sligro Food Group en Unilever Food...

Lees bericht

Aviko breidt Oerfriet-familie uit

Industrie – Aviko breidt de Oerfriet-familie uit. De nieuwe friet is speciaal ontwikkeld voor cafetaria’s en is niet in supermarkten verkrijgbaar. Detail over de introductie heeft Aviko niet bekend gemaakt. Het enige dat Janneke Loeven van Aviko zegt is dat dankzij het gebruik van de Agria-aardappel een constante, ambachtelijke kwaliteit gegarandeerd is van de nieuwe friet. “Met het maatje van Aviko Oerfriet spelen we niet alleen in op de marktbehoefte,...

Lees bericht


HMSHost tekent overeenkomst met Spring Instituut

Opleidingen– HMSHost en het Spring Instituut zijn de samenwerking gestart voor het geheel op maat ontwikkelen van drie fastservice opleidingen. De komende tijd worden de opleidingen MBO-2 Medewerker Fastservice, MBO-3 1e Medewerker Fastservice en MBO-4 Manager/Bedrijfsleider Fastservice ontwikkeld voor medewerkers van HMSHost. De onderwijskundigen van Spring verdiepen zich in de werkwijze en procedures van HMSHost, om de opleidingen volledig te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Naast het ontwikkelen...

Lees bericht

‘Horeca heeft prijzen nauwelijks verhoogd’

Cijfers - Horeca heeft volgens Peter Hein van Mulligen van het CBS de prijzen de afgelopen tijd nauwelijks verhoogd. Dit heeft de restaurants en de cafés goedgedaan, ze hebben het afgelopen kwartaal meer bezoekers mogen verwelkommen. De omzet van de horeca is in het derde kwartaal behoorlijk toegenomen. Dat komt vooral omdat consumenten weer iets vaker uit eten gaan of een hotelovernachting boeken, en niet zozeer door prijsstijgingen. ...

Lees bericht

Bagels & Beans Ede ontvangt publieksprijs door actief social mediagebruik

Formulenieuws - Ondernemer Tim Gruppe van Bagels & Beans in Ede heeft de publieksprijs ‘Beste Ede Centrum Ondernemer 2014/2015’ ontvangen door een actief social media-beleid. Na de nominering door een onafhankelijke vakjury mocht het publiek via internet of via een enquête in de winkelstraat de stem uitbrengen. Uiteindelijk werd Bagels & Beans verkozen met maar liefst 80% van de ruim 1.300 stemmen. Daarmee had Gruppe een ruime voorsprong op de Edese vestigingen van V...

Lees bericht

Grootste bedrijven in foodservice groeiden vorig jaar met 3,4%

Marktontwikkelingen - De Top-99 grootste Europese Foodservicebedrijven zetten met elkaar ruim 94 miljard euro om in 2013. Dat is een stijging van 3,45 procent vergeleken met het jaar ervoor. Grootste Nederlandse bijdrages uit de Top-99 zijn Van der Valk, NS Stations, Albron en La Place, die volgens de lijst van FoodService Europe overigens bijna allemaal een omzetdaling hadden. Alleen Van der Valk staat met een plus in de lijst. Groei was er dit...

Lees bericht


Vijf grote maaltijdbezorgers richten eigen vereniging op

Fastservice - De vijf grootste maaltijdbezorgers van Nederland hebben de handen ineen geslagen en een eigen vereniging opgericht, de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM). Met name de groei in de afgelopen jaren was aanleiding om een eigen vereniging op de zetten voor de deelnemende bedrijven. Het bestuur van de vereniging bestaat uit directieleden van de aangesloten ketens: Martijn Jansen van De Bezorgbeer, Andre Ten Wolde (Domino’s Pizza), Remco Robelus ...

Lees bericht

Margot Janse eerste gastkok Rijks

Horeca - Restaurant Rijks in het Rijsmuseum heeft het Hollandse product centraal staan en nodigt elk seizoen een internationale gastkok uit. Chefkok Joris Bijdendijk heeft voor  8, 9 en 10 januari de Nederlandse Margot Janse uitgenodigd om de gerechten samen te stellen die de eerste maanden van het nieuwe jaar op de kaart staan. Met het vertrek van Jeroen Nagelsmith, bestiert Paul Metz sinds 1 december de keuken van het Café Rijksmuseum. Het Café...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid