Restaurants ‘ramvol’ met kerst

Horeca – De Nederlandse restaurants gaan een goede kerst beleven. Het merendeel van de restaurants zit ‘ramvol’ tijdens de beide dagen. De Nederlander eet blijkbaar vaker buiten de deur met de kerstdagen. Een telefonisch rondgang van @FoodClicks langs tientallen (83, red.) restaurants bevestigt dit. Alle ondervraagde restaurants heeft geen plaatsen meer beschikbaar voor het diner op beide dagen. Slechts 13 procent had alleen nog ‘enkele plaatsen’ voor lunch of brunch. “We zitten ramvol...

Lees bericht

Win je eigen horecaplek in Serre Mariënhof met Hart & Ziel wedstrijd

Horeca - De Mariënhof in Amersfoort komt met een ludieke Hart & Ziel-prijsvraag waarmee bedenkers van het beste horecaconcept een eigen plek in de Mariënhof kunnen winnen. Met de prijs geeft de Mariënhof startende en ervaren ondernemers de kans op een vliegende start door een startkapitaal en twee jaar lang kosteloos de Serre van het eeuwenoude klooster beschikbaar te stellen. Om in aanmerking te komen voor de prijs...

Lees bericht

Coca Cola opent pop-up store voor introductie life

Industrie – Coca Cola opent op Centraal Station Rotterdam een pop-up store voor de introductie van de nieuwe suiker- en caloriearme variant life. De opening is op maandag 29 december. De opening wordt verricht door de tv-persoonlijkheden Froukje de Both en Carly Luske. In de winkel kunnen consumenten de blikje Life uitproberen voordat deze in de winkels liggen. Ook kunnen de klanten – net als in de commercial – een ‘first kiss’-foto laten...

Lees bericht

Limburgs museum laat jeugd verantwoord snacken met Valuaskroket

Horeca – Het Limburgs Museum gaat verschillende culinaire snackcreaties van kok Eric Swaghoven van het Venlose sterrenrestaurant Valuas aan zijn bezoekers aanbieden. Sterrenkok Eric Swaghoven van restaurant Valuas heeft een lijn luxe snacks ontwikkeld. Kernwaarden van die lijn zijn kwaliteit, smaak en duurzaamheid. De ‘verantwoorde’ Valuas kroket, waarmee het enkele jaren geleden begon, is de basis voor een hele snackslijn. Het Limburgs Museum is tot opname van de lijn overgegaan omdat...

Lees bericht


La Place wint Marketing Award 2014

Marketing – La Place is de winnaar van de Marketing Award 2014 van Foodservice XS. De restaurantformule wordt door de deskundige jury van de verkiezing geroemd om de manier waarop het onder meer de nieuwe merk- en kernwaarden in samenhang met een nieuwe pay off (‘Hou van natuurlijk’) over de bühne heeft gebracht. De runner-up in de verkiezing dit jaar was de campagne ‘Wildinspiratie’ van Sligro Food Group en Unilever Food...

Lees bericht

Aviko breidt Oerfriet-familie uit

Industrie – Aviko breidt de Oerfriet-familie uit. De nieuwe friet is speciaal ontwikkeld voor cafetaria’s en is niet in supermarkten verkrijgbaar. Detail over de introductie heeft Aviko niet bekend gemaakt. Het enige dat Janneke Loeven van Aviko zegt is dat dankzij het gebruik van de Agria-aardappel een constante, ambachtelijke kwaliteit gegarandeerd is van de nieuwe friet. “Met het maatje van Aviko Oerfriet spelen we niet alleen in op de marktbehoefte,...

Lees bericht

HMSHost tekent overeenkomst met Spring Instituut

Opleidingen– HMSHost en het Spring Instituut zijn de samenwerking gestart voor het geheel op maat ontwikkelen van drie fastservice opleidingen. De komende tijd worden de opleidingen MBO-2 Medewerker Fastservice, MBO-3 1e Medewerker Fastservice en MBO-4 Manager/Bedrijfsleider Fastservice ontwikkeld voor medewerkers van HMSHost. De onderwijskundigen van Spring verdiepen zich in de werkwijze en procedures van HMSHost, om de opleidingen volledig te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Naast het ontwikkelen...

Lees bericht

‘Horeca heeft prijzen nauwelijks verhoogd’

Cijfers - Horeca heeft volgens Peter Hein van Mulligen van het CBS de prijzen de afgelopen tijd nauwelijks verhoogd. Dit heeft de restaurants en de cafés goedgedaan, ze hebben het afgelopen kwartaal meer bezoekers mogen verwelkommen. De omzet van de horeca is in het derde kwartaal behoorlijk toegenomen. Dat komt vooral omdat consumenten weer iets vaker uit eten gaan of een hotelovernachting boeken, en niet zozeer door prijsstijgingen. ...

Lees bericht


Bagels & Beans Ede ontvangt publieksprijs door actief social mediagebruik

Formulenieuws - Ondernemer Tim Gruppe van Bagels & Beans in Ede heeft de publieksprijs ‘Beste Ede Centrum Ondernemer 2014/2015’ ontvangen door een actief social media-beleid. Na de nominering door een onafhankelijke vakjury mocht het publiek via internet of via een enquête in de winkelstraat de stem uitbrengen. Uiteindelijk werd Bagels & Beans verkozen met maar liefst 80% van de ruim 1.300 stemmen. Daarmee had Gruppe een ruime voorsprong op de Edese vestigingen van V...

Lees bericht

Grootste bedrijven in foodservice groeiden vorig jaar met 3,4%

Marktontwikkelingen - De Top-99 grootste Europese Foodservicebedrijven zetten met elkaar ruim 94 miljard euro om in 2013. Dat is een stijging van 3,45 procent vergeleken met het jaar ervoor. Grootste Nederlandse bijdrages uit de Top-99 zijn Van der Valk, NS Stations, Albron en La Place, die volgens de lijst van FoodService Europe overigens bijna allemaal een omzetdaling hadden. Alleen Van der Valk staat met een plus in de lijst. Groei was er dit...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid