Horeca betaalt mogelijk tientallen miljoenen teveel BTW

Horeca - Restaurants dragen te veel BTW af tegen hoog tarief. De Nederlandse regels zijn in strijd met Europese regelgeving. Dat is de inzet van een proefprocedure die onlangs is opgestart door zelfstandig BTW-specialist Wilbert Nieuwenhuizen. Van de proefprocedure wordt melding gemaakt op bezwaar.nl. Op dit nieuwe portaal publiceren en vinden adviseurs nieuwe bezwaarprocedures en standpunten direct online, vóórdat er rechterlijke uitspraken zijn gepubliceerd.  ‘Bij een restaurant met...

Lees bericht

Actielijstje MVO ook gericht op inzameling gebruikt frituurvet

Industrie – De Ketenorganisatie MVO voor oliën- en vettenindustrie heeft een actieprogramma opgesteld met 10 regels waarin de bedrijfstak wil samenwerken met de overheid. Een van de punten betreft het gezamenlijk inzetten voor het inzamelen van gebruikt frituurvet. De Nederlandse oliën- en vettenindustrie vertegenwoordigt een productiewaarde van €6,1 miljard (2013) en is één van de grootste agrofoodsectoren in Nederland. In het afgelopen decennium heeft de sector 2 miljard geïnvesteerd waardoor de exportwaarde...

Lees bericht

Family brengt speciale Jubileum Croquet uit

Fastservice - Speciaal voor het 20-jarig jubileum van de cafetariaformule Family heeft snackproducent Royaan een speciale kroket ontwikkeld. De Family Jubileum Croquet is vanaf 1 december tijdelijk in het assortiment en weegt 130 gram. De Family Jubileum Croquet is pittig en een beetje kruidig, maar tegelijk zacht en romig. Dit heeft de croquet te danken aan de malse stukjes rundvlees en peper en slagroom. De Family Jubileum Croquet is bij alle Family...

Lees bericht

Gulpener wint MVO Award

Verkiezing - De Limburgse bierbrouwerij Gulpener heeft de MVO Nederland Award gewonnen. Zowel het publiek als de jury wezen het familiebedrijf aan als de onderneming die in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van duurzaam ondernemen. De jury roemde Gulpener vooral om de integrale benadering van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “Gulpener is een inspirerende koploper. Het bedrijf heeft door een...

Lees bericht


24Kitchen organiseert culinaire kookweekend

Activiteit – Tv-zender 24Kitchen organiseert in Center Parcs De Eemhof voor het eerst een weekend voor kookliefhebbers. De zogenaamde '24Kitchen&Cottages' wordt van 17 t/m 20 april 2015 gehouden. De locatie De Eemhof wordt voor deze culinaire dagen omgetoverd tot gastronomisch paradijs, volgens de organisatie. De Nederlandse chefs van 24Kitchen gaan een weekend lang eten, koken en mensen inspireren en entertainen. Van informatieve seminars tot kookworkshops en foodfilms. Van een delicatessenmarkt tot...

Lees bericht

Pizza Hut experimenteert met eye tracking

Fastservice – Pizzaketen Pizza Hut experimenteert met eye tracking, een systeem waarbij aan de hand van oogbewegingen van de klant de pizza wordt samengesteld. Dit meldt nu.nl. Een test loopt momenteel in Engeland en bij een geslaagde test wordt het systeem ook in de andere vestigingen ingezet. Het systeem van eye tracking waarbij de pupil van het oog wordt gevolgd, wordt nu veelal gebruikt om klantengedrag in kaart te brengen...

Lees bericht

Christian Oudijk gaat Vermaat versterken

Personalia – Christian Oudijk gaat Unilever Food Solutions (UFS) verlaten en wordt per 1 januari 2015 Commercieel Directeur Bedrijfshoreca & Leisure bij Vermaat Groep. Oudijk, die de functie Commercieel Manager Trade had, wordt opgevolgd door Daan Knuvers. Vermaat is mede door de overname van een aantal locaties op Schiphol bezig aan een sterke expansie. Aan Oudijk de taak om die groei organisatorisch vorm te geven en verder te ontwikkelen. Oudijk is na Bas Holshuijsen...

Lees bericht

D.E. bekroond voor duurzaamheid

Industrie - D.E. Professional is onlangs beloond met de gouden status binnen het FIRA Platform. Hiermee is het bedrijf bekroond voor het feit dat het als een van de eerste deelnemers volledig inzicht geeft in haar MVO-beleid, in de belangrijkste doelstellingen en in de prestaties op gebied van duurzaamheid. Het FIRA-platform koppelt duurzaam werkende bedrijven en inkopers aan elkaar en beoordeelt of de duurzaamheidsprestaties kloppen. Sinds 2011 maken meer dan 200...

Lees bericht


Afvalreductie bij 11 restaurants levert 40.000 euro per jaar op

Industrie - De actie United Against Waste Challenge van Unilever Food Solutions om voedselverspilling tegen te gaan in restaurants heeft de eerste resultaten opgeleverd; op jaarbasis 40.000 euro besparing. Van de 37 chefs uit de BeNeLux en Frankrijk hebben 11 deelnemende restaurants hun audit uitgevoerd en de resultaten verstrekt. De 26 andere doen dat in de komende weken. In totaal bedraagt de hoeveelheid afval van de 11 restaurants waarvan we de resultaten bekend zijn 1.918 kilogram...

Lees bericht

300ste sportclub sluit aan bij Gezonde Sportkantine

Leisure – Sportvereniging VVOG in Harderwijk is de 300ste Gezonde Sportkantine. Paul Rosenmöller, voorzitter Convenant Gewicht, maakte dit zaterdag bekend. De Gezonde Sportkantine wil sportclubs stimuleren gezond eten en drinken in hun kantine  aan te bieden. Clubs ontvangen van een sportkantineadviseur persoonlijk advies en een starterspakket met promotiemateriaal. “Ik ben heel blij dat zoveel voetbal-, tennis- en hockeyclubs dit jaar aan de slag zijn gegaan om ook gezonde producten op...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid