Bidvest Deli XL lijkt doelstelling 20% CO2-reductie in 2015 te halen

Groothandel - Bidvest Deli XL heeft haar CO2-uitstoot over het boekjaar 2013-2014 gereduceerd met 5% ten opzichte van vorig jaar. Dat komt neer op een verlaging van 18% sinds 2008. Daarmee is de onderneming hard op weg om haar voorgenomen doelstelling 20% CO2-reductie te behalen in 2015 te realiseren. CO2-reductie is een belangrijke pijler in het beleid omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De groothandel voor horeca, catering en zorg streeft naar een zo...

Lees bericht

Allergenenworkshop bij FHC

Fastservice – FHC Formulebeheer organiseert in het nieuwe hoofdkantoor workshops over de consequenties van de nieuwe wet op de voedselallergenen. Cafetariaondernemers krijgen uitleg hoe ze risico’s kunnen vermijden. Vandaag was de eerste van de 14 workshops in het nieuwe FHC Trainingcenter. Op 13 december 2014 treedt de Europese wet Voedselinformatie in werking. De wet is bedoeld om de veiligheid van mensen met een voedselallergie te vergroten. De wet geldt voor elke onderneming die...

Lees bericht

Burger King actief in 100 landen

Fastservice – De Amerikaanse Burger King opent vandaag een vestiging in New Delhi in India en is daarmee precies in 100 landen vertegenwoordigd. Het is de eerste vestiging van Burger King in India De menukaart is op onderdelen aangepast aan de Indiase markt. Zo is er een vegetarische Whopper te krijgen en een Whopper met lamsvlees in plaats van rundvlees. In India is de koe een heilig dier. Burger King is niet...

Lees bericht

Ellis Gourmet Burger opent aan Rotterdamse Stationsplein

Fastservice – Dat Ellis Gourmet Burger naar Rotterdam zou komen was al bekend. De locatie nog niet, net als de openingsdatum. De locatie wordt het Rotterdamse Stationsplein tegenover het Centraal Station, maar de openingsdatum in de eerste week van december blijft nog geheim. De Belgische hamburgerhit ontstond twee jaar geleden toen een clubje vrienden een eerste vestiging in België opende. Inmiddels zijn er zeven filialen bij onze zuiderburen. Begin december opent...

Lees bericht


FHC betrekt nieuw pand met eigen trainingscentrum

Fastservice – Brandschade maakte het noodzakelijk dat FHC Formulebeheer, formulehuis van Family, Foodmaster en Vital 4 Skool, een nieuw pand moest neerzetten. Deze week was de opening van het pand, dat een eigen trainingscentrum heeft. De belangstelling was groot bij de opening van het nieuwe pand. In het nieuwe trainingscentrum sprak directeur Ralf Markwat in zijn toespraak zijn waardering uit voor de cafetariasector. “De sector is de afgelopen twintig jaar getransformeerd en...

Lees bericht

Nieuw fonds voor innovatieve recreatie

Financiering - Vandaag gaat LI Leisure Investment - een soort coöperatieve bank voor de Nederlandse gastvrijheidssector -  van start. Het fonds stimuleert duurzame innovatie in de dag-, verblijfs- en waterrecreatie in het buitengebied en de stadsranden. Ervaren ondernemers stellen met LI Leisure Investment kennis en geld ter beschikking aan (jonge) collega's die willen innoveren. Projecten moeten aantoonbaar innovatief zijn om in aanmerking te komen voor ondersteuning en ook een...

Lees bericht

Danscafé Danzig start met pop-up verkoop hamburgers en hotdogs

Horeca – Het Haagse danscafé Danzig start binnenkort met een pop-up versie van Hudson & Kitchen en gaat overdag als restaurant hamburgers en hotdogs serveren. Hudson Bar & Kitchen is een keten van op New York georiënteerde restaurants met enkele vestigingen in Nederland. Overdag worden in het café de tafels gedekt en gaan de burgers op de grill. Steeds vaker zoeken horecagelegenheden om naast hun bestaande activiteit ook structureel of incidenteel nieuwe...

Lees bericht

Tweede kans voor ‘resttomaten’ bij La Place

Formulenieuws - In Nederland wordt jaarlijks 800.000 ton aan tomaten gekweekt. Hiervan wordt 12.000 ton weggegooid. Niet omdat ze oneetbaar zijn, maar omdat ze te groot, te klein, te dik of te dun zijn. Deze ‘resttomaten’ worden normaal weggegooid. Zonde. Daarom gaat La Place samen met de tomatentelers van Prominent deze ‘zijstroom’ aan tomaten verwerken tot zongedroogde tomaatjes en tomatensoep.   De tomaten die La Place van Prominent geleverd krijgt, krijgen als het...

Lees bericht


In 2015 weer SVH Roadshow na geslaagde pilot

Opleiding - Op maandag 3 november vond op het Twents Carmel College in Oldenzaal de pilot plaats van de SVH Horeca Roadshow. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) heeft besloten de ŕoadshow na een jaar afwezigheid per januari 2015 weer aan te bieden aan VMBO-scholen. Directeur Ricardo Eshuis: "Na onze herstart begin dit jaar zijn wij ons opnieuw gaan oriënteren op onze activiteiten. Een ding stond vast: wij blijven ons onverminderd inzetten voor...

Lees bericht

Brandt & Levie willen worstmaken laten zien aan Amsterdammers

Formulenieuws - Na drie jaar een slagerij in Baambrugge te hebben gehuurd, heeft Brandt & Levie vandaag de eerste worst gedraaid op een eigen nieuwe locatie in de Amsterdamse Houthavens. Naast de worstmakerij moet een worstatelier komen. Brandt en Levie brengt het ambacht terug naar de stad op een plek waar iedereen langs kan komen en kan zien hoe de worsten worden gemaakt. De oprichters van Brandt & Levie willen bezoekers ontvangen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid