Fastservice fors gegroeid tijdens recessie

Fastservice - Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe, maar ook pannenkoekenrestaurants en shoarmazaken dragen bij aan de groeicijfers. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Nederland telde in 2013 bijna 10.700 bedrijven in de fastservicesector die bestaat uit ijssalons, cafetaria, fastfoodrestaurants, shoarmazaken, lunchrooms, pannenkoekenrestaurants, restauraties en overige kleinschalige...

Lees bericht

Noma wederom ‘beste restaurant ter wereld’

Horeca - Het Deense restaurant Noma is wederom tot beste restaurant ter wereld gekozen door het Britse Restaurant Magazine. De Librije van chefkok Jonnie Boer in Zwolle staat op een verdienstelijke 29ste plaats op deze lijst van ‘50 beste restaurants ter wereld’. De titel ging vorig jaar naar het Spaanse restaurant El Celler de Can Roca, dat dit jaar op de tweede plaats te vinden is. Op drie staat het Italiaanse...

Lees bericht

Slootweg tevreden over MVO-beleid Bidvest Deli XL

Groothandel - Bidvest Deli XL meldt in het vandaag verschenen Duurzaaheidsverslag over 2013 dat de doelstelling om alle 16 vestigingen ISO14001 gecertificeerd te krijgen is behaald. De onderneming constateert een groeiende vraag naar kennisdeling over duurzaam ondernemen. Met de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie, verwacht algemeen directeur Dick Slootweg een grote bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de foodservicesector. “Onze activiteiten hebben betrekking op de gehele keten en...

Lees bericht

McDonald’s staat gentechvoer voor kippen weer toe

Fastfood – McDonald’s staat weer toe dat de kippen bestemd voor de McNuggets gevoerd mogen worden met voedsel dat genetisch is gemanipuleerd. De hamburgergigant riep dertien jaar geleden vrijwillig op tot het uitsluiten van vlees van kippen die genetisch gemanipuleerde soja hadden gekregen. Dit schrijft de Volkskrant in een bericht naar aanleiding van gesprekken met onder meer McDonald’s Duitsland. Volgens de woordvoerder geldt het nieuwe beleid voor heel Europa,...

Lees bericht


NVWA: voedselverkoop oranjemarkten bij eenderde niet op orde

Onderzoek - Om voedselvergiftigingen te voorkomen hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op 25 en 26 april inspecties uitgevoerd op de verschillende Oranjemarkten en -festiviteiten. Eenderde van de aanbieders heeft de zaken niet op orde. Verspreid over het land zijn ruim 350 inspecties uitgevoerd. De NVWA moest 20 boeterapporten opgemaakt, de overige overtreders kregen een schriftelijke waarschuwing. De meeste straatverkopers die in de fout gingen hadden problemen met het goed koelen...

Lees bericht

Kwalitaria deelt gratis friet uit

Marketing - Kwalitaria trakteert. En wel op 3 mei. Dan kan er van 15.00 tot 16.00 uur een gratis puntzakje friet met frietsaus worden gehaald bij één van de 100 Kwalitaria’s in Nederland. De stunt is ter promotie van de nieuwe friet van Kwalitaria. Deze smaakt volgens de keten naar aardappel. “Dat lijkt misschien geen nieuws maar uit eigen onderzoek blijkt dat de meeste friet zijn aardappelsmaak verloren is. En dat is zonde....

Lees bericht

Vion gaat externe communicatie outsourcen, Marc van der Lee weg

Industrie – Vion wijzigt de structuur van haar organisatie en die van de afdeling communicatie, waardoor er geen plaats meer is voor Marc van der Lee. Zijn vertrek is een direct gevolg van het besluit om de externe communicatie te outsourcen. Van der Lee vervulde de functie van director Communications Vion Food en was sinds 2001 werkzaam voor het bedrijf. VION is een internationaal opererend Nederlands foodbedrijf. VION Food produceert en levert...

Lees bericht

Vion gaat Good Farming Star producten verder opvoeren

Industrie - VION en afnemers, zoals Zwanenberg Food Group,  constateren een toenemende vraag naar diervriendelijke producten. Vleesverwerkingsbedrijf VION gaat daarom samen met de varkenshouders de productie van de Good Farming Star-producten opvoeren. Good Farming Star is het meest recente ketenconcept van VION Food in Nederland. Deze vorm van varkensvleesproductie voldoet aan het 1-ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Producenten zoals Zwanenberg Food Group, die al producten met Good Farming...

Lees bericht


Avonturenpark Hellendoorn succesvol met All you can Eat-buffet

Leisure - Avonturenpark Hellendoorn is dit seizoen gestart met een All you can Eat-avondbuffet in het vernieuwde restaurant. Het buffet is vooral bedoeld om mensen die een dagje uit zijn geweest iets meer te bieden dan het ‘frietje onderweg’. Wie van te voren online bestelt, krijgt bovendien extra korting. Vorig seizoen is het attractiepark al begonnen met een frikandelmenu. “Het menu bestaande uit een frikandel, frietjes met saus en een...

Lees bericht

Horeca vaker genept met webgroothandel

Foodservice - Malafide webshops hebben het vaker gemunt op kleine ondernemers, voornamelijk in de horeca. Dat concludeert DAS Rechtbijstand, waar de afgelopen maanden meer opgelichte ondernemers aankloppen voor hulp. Volgens een bericht in ochtendkrant Spits zijn de kleinere ondernemers steeds vaker slachtoffer van online nepgroothandels. ‘Met gelikte sites waarop schoonmaakartikelen, voedsel en kantoorartikelen worden aangeboden voor een aantrekkelijk prijs, worden ondernemers verleid. Maar eenmaal betaald wordt het aangebodene nooit geleverd’,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid