BackWERK opent 32e vestiging in Alkmaar


De locatie aan de Langestraat in Alkmaar

Formulenieuws – Bakkerijketen backWERK opent binnenkort een locatie in Alkmaar. De vestiging aan de Langestraat  wordt de 32ste locatie van de formule.

BackWERK is een bakery-café waarbij gasten in een gezellige omgeving vers bereide gerechten direct kunnen kiezen. De winkel in Alkmaar heeft een vloeroppervlakte van meer dan 200 m2 op de begane grond en kent ook nog etages 250 m2. Zodra de  coronamaatregelen zijn opgeheven zal backWERK de winkel openen voor het publiek. BackWERK is bij het verkrijgen van de meerjarige huurovereenkomst bij Urban Interest bijgestaan door Engelvast, de vaste makelaar van backWERK.

BackWERK is een snelgroeiende formule met  steeds meer vestigingen in Nederland. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De afgelopen jaren is de franchiseketen hard gegroeid. De formule telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds het najaar van 2017 valt backWERK onder het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G..

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht


Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Valora komt met houten, onbemand gemaksconcept

Buitenland – Valora, de groep waaronder ook bakkerijformule BackWERK valt, is in Zwitserland op diverse plaatsen actief met 24/7 onbemande winkelconcepten. De nieuwste onbemande locatie onder de naam ‘avec-box’ opent in Oberohringen bij Winterthur, een uitvoering in hout.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid