Pop-up jenever concept Kopstootbar opent in Amsterdam

Horeca - Na drie maanden op de Amsterdamse Zeedijk, opent de Kopstootbar het pop-up jenever concept vrijdag in voormalig Café Cox op de Marnixstraat. In de Kopstootbar kan niet alleen jajem worden gedronken, er worden ook ‘kopstootjes’ geschonken en er kan worden gegeten en gedanst. Niet alleen de ruimte is uitgebreid, maar ook de kaart. Op een missie om het muffige imago van jenever los te laten, schenkt de Kopstootbar...

Lees bericht

McDonald’s haalt stappenteller alweer uit Happy Meal

Fastservice - McDonald's haalt in de VS en Canada de stappenteller alweer uit het Happy Meal. Het doel van de promotie met de stappenteller was de jonge gasten aanzetten om te bewegen. De wearable voor om je pols blijkt echter te zorgen voor irritatie. (Door: Hans Reichart) Letterlijk, aldus de website van het platform Adage voor reclameprofessionals AdAge. Het bandje van de wearable, Step iT, vormgegeven naar het voorbeeld van...

Lees bericht

Thaise restaurantketen Mango Tree wil openen in Nederland en België

Convenience - De Thaise restaurantformule Mango Tree zoekt ondernemers om de formule te starten in Nederland en België. De plaatsen waar Mango Tree de deuren wil openen zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in Nederland en Brussel en Antwerpen voor België. Doel van franchisegever Global Asian Dining Concepts is om verspreid over de wereld in iedere belangrijke internationale stad Mango Tree restaurants te vestigen. Het bedrijf ziet hiervoor vele kansen...

Lees bericht

Consument drinkt steeds meer mineraalwater; water met een smaakje populair

Waters - De consumptie van mineraalwater is het afgelopen jaar met 7 procent gestegen. Daarnaast steeg de consumptie van mineraalwater met een smaakje explosief. Consumenten zijn zich dan ook steeds bewuster van het belang van voldoende hydratatie. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het Nationaal Wateronderzoek 2016. Maar liefst vier op de vijf waterdrinkers geeft aan bewust bezig te zijn met het drinken van voldoende water. Door het groeiende aanbod van water...

Lees bericht


Omzet foodwinkels plust opnieuw stevig

Cijfers – De foodwinkeliers beleven goede tijden. De omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen was in juni 2,6 procent hoger dan een jaar eerder. De verkopen groeiden met 0,8 procent en de boodschappen waren gemiddeld 1,7 procent duurder. De plus van de foodbedrijven zorgt ervoor dat de detailhandel als geheel in juni 1,7 procent meer omzette dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De verkopen ...

Lees bericht

Heineken: bij ieder biertje een gratis watertje

Test (UPDATE) – Wat in Rio slaagt, slaagt ook in Nederland. Met deze gedachte biedt Heineken in het Holland Heineken House (HHH) op de Spelen gasten de mogelijkheid om bij ieder biertje zelf ook een watertje te tappen. Als het aan de bierbrouwer ligt moet bij succes ook de Nederlandse horeca over op de verstrekking van gratis water bij een biertje. Op dit moment fungeert het Holland Heineken House in olympisch...

Lees bericht

Roompot over in Franse handen

Overnames - Roompot verlegt de koers onder de nieuwe eigenaar de Franse investeringsmaatschappij PAI. Die kiest voor minder, maar wel luxere bungalows als speerpunt. Roompot en Pai kondigden de deal aan, na een verkoopproces van enkele maanden in opdracht van de verkopende aandeelhouders. Dat zijn oprichter Henk van Koeveringe, investeerder Gilde Buy Out Partners, en de Belgische bank BNP Paribas/Fortis. Het overnamebedrag zou ergens tussen de €500 en €600 miljoen liggen....

Lees bericht

Sligro verbindt tijdens LoveBrands jonge foodmerken aan horecaondernemers

Assortimenten – Sligro brengt jonge foodmerken en horecaondernemers samen tijdens LoveBrands, een nieuw lokaal foodevent. De eerste editie vindt op 31 augustus plaats in de Sligro-vestiging in Rotterdam Zuid. “Horecaondernemers zoeken onderscheidend vermogen en authenticiteit en hun gasten zijn steeds meer op zoek naar lokale producten met een goed verhaal, signaleert de groothandel. “Veel innovatieve jonge foodmerken kunnen uitstekend voorzien in deze behoefte, maar kampen met het probleem; hoe kom ik onder...

Lees bericht


3D-printer ‘bakt’ pannenkoeken

Innovatie - Pannenkoekenrestaurant De Heijkamp heeft wel een heel bijzondere kok. Niet een mens, maar een 3D-pannenkoekenprinter ‘bakt’ de pannenkoeken in het restaurant in het Gelderse Ruurlo. “Het is een degelijk apparaat. Toch liepen we bij het uitproberen wel tegen kinderziektes aan”, vertelt chef-kok Rob Weijers. Het moeilijkste is volgens hem om het pannenkoekenbeslag goed te krijgen. “Vooral als je kleuren wilt toepassen. Er moet niet te veel suiker inzitten,...

Lees bericht

McDonald’s Zwolle-Noord 24 uur open in het weekend

Openingstijden – Op ieder moment van de dag een hamburger, cheeseburger of kipnuggets eten? Het kan in Zwolle. Of je nu om 11.00 ’s ochtends, 21.00 uur ’s avonds of 03.00 ’s nachts komt; McDonald’s Zwolle-Noord is 24 uur open in het weekend. “De McDrive van McDonald’s Zwolle-Noord aan de Floresstraat gaat vanaf 12 augustus als eerste fastservice restaurant in de regio op vrijdag en zaterdag 24 uur per dag open”, kondigt het bedrijf in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid