Nieuw: Biologische Snackweek

Campagne – Na de Nationale Week van de Friet en de Week van de Kroket krijgt Nederland nu ook de Biologische Snackweek. Het initiatief, dat volgend jaar plaatsvindt van 22 tot en met 28 februari, is afkomstig van twee cafetaria-ondernemers en wordt ondersteund door ProFri. Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida’s Smulpaleis in Roden hielden afgelopen voorjaar in hun cafetaria’s ‘De Week van de...

Lees bericht

Campagne Ga voor Gans! moet gans op menu zetten

Campagne - Bij restaurant Instock in Amsterdam hebben Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en de agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken tijdens een online game Ga voor Gans! gelanceerd. De game maakt onderdeel uit om het overschot aan gedode ganzen op de menu’s te krijgen. Het aantal wilde ganzen dat in Nederland broedt, is explosief toegenomen. Er zijn nu 600.000 ganzen in de zomer. Vanwege de schade die deze...

Lees bericht

Beste horeca flexplek: Bagels & Beans Haarlem

Nieuwe werken – Bagels & Beans in Haarlem is de beste horeca flexplek van 2015. De Ysbreeker uit Amsterdam eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Grand Café Usine in Eindhoven. De Nationale Flexplek test is een initiatief van ASUS en Sprout in samenwerking met Microsoft en NS. Een testteam testte de afgelopen weken talloze flexplekken. De Bagels & Beans in Haarlem kwam in de categorie ‘horeca flexplek’ als beste uit de bus. Tester...

Lees bericht

McDonald’s springt niet ‘op iedere kar’

Fastservice - “Salades passen beter in onze strategie dan een speltburger. Die verwacht ik niet zo snel in onze vestigingen.” Dit zegt directeur Manu Steijaert van McDonald’s in het AD. McDonald’s maakt momenteel een transitie door, iets dat goed zichtbaar is in de Hoornse flagshipstore van McDonald's. Daar kunnen gasten op enorme tablets zelf een hamburger samenstellen. Een medewerker komt de bestelling aan tafel brengen. “De consument heeft...

Lees bericht


Hajé gaat streektransferium meer richten op evenementen

Formulenieuws – Hajé Nieuwegein, exploitant van de Linielanding aan de A27 ter hoogte van Houten en Nieuwegein, wil het streektransferium uitbreiden tot een banqueting- en evenementenlocatie. Het restaurant, dat behoort tot de landelijke horecaketen Hajé Shops, Hotels en Restaurants wil het komende jaar zich meer gaan toeleggen op grotere groep voor vergadermogelijkheden en feesten. Dat schrijft het bedrijf op de eigen website. “Naast de toenemende offerte aanvragen voor  vergaderingen, bijeenkomsten en...

Lees bericht

Foodstep verzelfstandigt units marktonderzoek en training

Organisatie – Foodstep, bureau voor onderzoek, advies & training, in Bennekom gaat de disciplines marktontwikkelingen en advies en training splitsen in twee zelfstandige bedrijven. De unit Advies en training gaat verder onder de naam Fan Factory! De Onderzoeksunit zal verder gaan onder de naam Foodstep Marktontwikkeling. Dit is vandaag bekend gemaakt door de directie van Foodstep. Het bedrijf is al 25 jaar actief in onderzoek, advies & training  in de wereld van eten, drinken &...

Lees bericht

HMSHost opent Bistrot Centraal

Verblijfshoreca – HMSHost heeft het trio verblijfshorecalocaties op Utrecht Centraal compleet. Op de verdieping in de hal van het station heeft de horecaexploitant naast Bar Centraal en ’t Koffiehuis nu ook Bistrot Centraal geopend. Een restaurant waar ambacht en vakmanschap centraal staat, zegt HMSHost International. Even de massa en de alledaagse hectiek van een druk station ontstijgen, dat kan nu meer dan ooit op Utrecht Centraal. Tenminste, dat vindt HMSHost. “Bar...

Lees bericht

Food Lab Competitie maakt Top 3 bekend

Verkiezing – De startups Fruitfunk, ORFI-Food en Seamore zijn als laatste in de race voor de Food Lap Competitie. Dat heeft de jury van de Ketchum Food Lab competitie, bestaande uit Albert Heijn, Food Valley NL, Het Financieel Dagblad, Rabobank en communicatiebureau Ketchum, bekend gemaakt. De winnaar wordt volgende week dinsdag bekend gemaakt. De bedrijven maken kans op de titel ‘Meest innovatieve food startup 2015’. Tijdens de bijenkomst dinsdag 15 december zullen zij...

Lees bericht


Recordaantal Michelinsterren in Nederland

Uitreiking – Nederland gaat met  107 sterrenrestaurants het nieuwe jaar in. Een recordaantal. Maar liefst zeven restaurants kregen voor het eerst een Michelinster toegekend. De Groene lantaarn kreeg er als enige een tweede ster bij. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gastronomie doormaakt, aldus Michael Ellis, Internationaal Directeur van de Michelin gids bij de uitreiking vanochtend in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Nieuwkomers met één ster zijn Het Roode...

Lees bericht

Chefs aan de slag met fermenteren van groenten

Event - Bonduelle Foodservice heeft voor de zesde keer een B-team event georganiseerd, dit keer in de keuken van Studio 100. Acht Nederlandse en Belgische chefs volgden de inspirerende demonstratie “Groenten fermenteren”. Fermentatiespecialist Christian Weij liet de chefs zien hoe je groenten functioneel kunt laten rotten en hiermee de mooiste smaken kunt creëren. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid