Esther Herber-Zey benoemd tot erelid KHN

Benoeming - Esther Herber-Zey is benoemd tot erelid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN voorzitter Toon Naber reikte tijdens de algemene ledenvergadering Esther de oorkonde en de gouden speld uit. Na zes jaar lid te zijn geweest van het Landelijk Bestuur van KHN, neemt Esther Herber afscheid in verband met het bereiken van de maximale zittingsduur van zes jaar. Voordat Esther benoemd werd in het Landelijk Bestuur, was zij van 2003...

Lees bericht

Bij restaurant C draait het om verschillende garingen

Restaurant - Begin oktober opent masterchef Michiel van der Eerde zijn restaurant C, waar het draait om de bereiding van producten op verschillende temperaturen en waar er speciale aandacht is voor garingen. Michiel van der Eerde gaat het concept samen met zijn broer Lucas van der Eerde vormgeven. Van der Eerde had eerder het pop-up restaurant BAUT aan de Wibautstraat in Amsterdam. BAUT was een groot succes en werd later...

Lees bericht

Aardappelen rooien bij aftrap Week van de Friet

Fastservice - De tweede editie van de Nationale Week van de Friet, die van 3 t/m 11 oktober loopt, wordt zaterdag afgetrapt door zo’n 100 kinderen met het rooien van aardappelen in Wieringerwerf. In de Week van de Friet besteden meer dan 600 deelnemende cafetaria’s en andere professionele frituurders volop aandacht aan de herkomst en het natuurlijke karakter van ons nationale ‘frietje’. De campagneweek gaat van start op de boerderij van...

Lees bericht

Rob Bongenaar tweede directeur KHN

Benoeming - Rob Bongenaar (51) wordt tweede directeur bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die vanaf 1 december 2015 naast Lodewijk van der Grinten het directieteam komt versterken. Met Rob is, volgens het bestuur van KHN, een goede match gevonden voor de invulling van de directietandem, waarbij Rob zich meer zal richten op de interne organisatie en de vereniging en haar ruim 20.400 leden, terwijl Lodewijk als algemeen directeur zijn focus behoudt op beleid, strategie...

Lees bericht


Topking strikt Andy van der Meijde

Voetbalkantines – Leverancier Topking heeft oud-voetballer en tv-persoonlijkheid Andy van der Meijde aangetrokken om de VlamTosti’s te promoten bij de Nederlandse voetbalkantines. In een ‘emotionele oproep op video’, die te zien is op de website, roept Andy op om de pittige tosti’s toch vooral op de kaart te zetten om jongeren blij te maken en de clubkas te spekken. Met een flinke knipoog naar de manier waarop werving voor...

Lees bericht

McDonald’s gaat testen met biologische burger

Fastservice – McDonald’s is al een tijdje op zoek naar mogelijke antwoorden op een veranderende vraag van de consument. Die zoektocht leidt in Duitsland tot een nieuw initiatief, de biologische burger.  Van 1 oktober tot 18 november gaat de hamburgergigant daar experimenteren met de biologische rundvleesburger 'McB'. Eerder dit jaar werd al een start gemaakt in Nederland met de glutenvrije hamburger. De uitbreiding nu is een volgende stap om McDonald's om te...

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam trekt kleine 10.000 bezoekers

Beurzen - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft haar 3e editie, die van 21 t/m 23 september werd gehouden, succesvol afgesloten. Ruim 270 exposanten, 125 programmaonderdelen en diverse themapaviljoens trokken bijna 10.000 (9.489) bezoekers naar de Ahoy. Deze editie waren er ook nieuwe initiatieven, zoals de Nederlandse finale Bocuse d’Or, die veel belangstelling trok en het House of Spirits, de ‘Mooiste Bar van Nederland’-verkiezing en de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques...

Lees bericht

Sterrenchefs aan de slag met amuses op basis van fonds

Horeca – Ruim 40 topchefs werkten onlangs samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met amuses op basis van natuurlijke fonds. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’ van Nestlé Professional Food. Het event bood aan vijfendertig geselecteerde chefs de kans om culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden met CHEF Natural Fonds. Nestlé Professional wilde op die manier de veelzijdigheid...

Lees bericht


Drie Exclusiviteitszegels voor Oma Bobs Snacks

Fastservice – Jurgen Ottenhoff van Oma Bobs Snacks heeft uit handen van Hans Hus, voorzitter van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), drie Exclusiviteitszegels in ontvangst genomen.  De Exclusiviteitszegels zijn toegekend aan de rundvlees-, kalfsvlees- en garnalencroquette. De uitreiking vond gisteren plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van ProFri in Hardenberg. Met de Exclusiviteitszegel, wil ProFri uitdrukken dat het gaat om kwaliteitsproducten waarvan de producent verklaart dat deze uitsluitend via professionele frituurders of...

Lees bericht

ProFri deelt ‘prijzen’ uit

Belangenvereniging – ProFri hield gisteren tijdens de horecabeurs in Hardenberg de jaarvergadering. Tijdens die bijeenkomst reikte de belangenclub diverse ‘prijzen’ uit aan mensen die iets hebben betekend voor de fastservicesector. Tijdens ProFri’s jaarvergadering op de horecabeurs in Hardenberg lichtten het bestuur en initiatiefnemer Frans van Rooij veel initiatieven toe. Van de campagne Frietje Vrede voor Warchild tot de oppositie tegen het ‘onfatsoenlijke taalgebruik’ van de AD Friet Test. Van Rooij...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid