Gastvrij Rotterdam organiseert Street&fingerfood competitie

Verkiezing - Koksgilde sociëteit Zuid-Holland organiseert van 21 tot en met 23 september in samenwerking met Gastvrij Rotterdam de street&fingerfood competition 2015. Street & Fingerfood gerechten zijn trendy snacks ofwel culinaire creaties die men zonder of met 1 bestekonderdeel kan nuttigen. Alleen leden van Koksgilde sociëteit Zuid-Holland en regionale horeca scholen kunnen hieraan deelnemen. De deelnemers strijden voor de "street&fingerfood trophy. Deelnemende teams moeten op eigen locatie 1 street en 1 fingerfood gerecht...

Lees bericht

Nieuwe doggybagactie bij restaurants van natuur & Milieu

Actie – Vorig jaar was het de eerste keer dat Natuur & Milieu gratis doggybags uitdeelde aan restaurants. Dit jaar wordt de actie herhaald en worden er 50.000 doggybags uitgedeeld. In de tussenliggende tijd blijkt dat 1 op 3 Nederlanders de doggybag steeds normaler is gaan vinden in Nederland. Uit onderzoek in op dracht van Natuur & Milieu en Depa blijkt dat bijna 1 op de 5 Nederlanders dit jaar vaker dan andere jaren om een doggybag gevraagd....

Lees bericht

Dagje-uit-klant neemt 145 miljoen horecaomzet mee van huis

Leisure - Consumenten die een dagje uit gaan nemen voor 145 miljoen aan consumpties mee van huis. Dierentuinen, attractieparken of musea zouden de horecaomzet kunnen vergroten als ze meer aanbiedingen zouden doen en goedkopere productvarianten zouden aanbieden. Dat zegt ABNAMRO naar aanleiding van een onderzoek dat de financiële instelling heeft laten uitvoeren door GfK. In het onderzoek geeft ruim 70 procent van de respondenten aan de hoge prijzen op de locaties...

Lees bericht

Bert Waninge geslaagd als SVH Meesterijsbereider

Bekroning - Bert Waninge (1973), Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Het was drie jaar geleden dat voor het laatst een Meesterproef SVH Meesterijsbereider werd afgelegd. De tweedaagse proef werd afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam) en Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). "De opdracht die de...

Lees bericht


Jorritsma opent vijfde Sligro 3.0 in Almere

Groothandel – Vandaag opende burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere de 48e Sligro zelfbedieningsgroothandel in Nederland. Almere is de daarmee de vijfde zogenaamde 3.0-vestiging, een locatie ingericht volgens de laatste zb-richtlijnen van Sligro. Special voor de opening waren diverse kookdemonstraties van top- en Michelinsterrenkoks, waaronder de Almeerders Robert Kranenborg, Roderik Goores, Raymond Kuhlman en Jeroen Kunneman. Ook nationaal bekende chefs als Ron Blaauw, Lars van Galen, Julius Jaspers en Angélique Schmeinck...

Lees bericht

Groupon en Posthoorn leren Nederland koken met Gin

Horeca – Groupon heeft samen met sterrenchef Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Michelinster-restaurant Posthoorn de handen ineen geslagen om het ‘Shaken & Koken met Gin receptenboek’ te creëren. Samen hebben zij twee bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten ontwikkeld, een hoofdgerechten een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt. Groupon biedt het receptenboek vanaf vandaag gratis via een 0-euro deal aan. Zo ontvangt iedereen na ‘aanschaf’ van de deal het digitale...

Lees bericht

Hilton The Hague krijgt stempel ‘toegankelijk’

Hotels - Hilton The Hague is door Hotelaccessibility International uitgeroepen tot toegankelijk hotel voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten. Hilton The Hague is getest door Mirjam de Koning, meervoudig paralympisch zwemkampioen. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau heeft ruim 12 procent van de Nederlanders matige of ernstige lichamelijke beperkingen. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met lichamelijke beperkingen volgens het bureau de komende jaren sterk toenemen. Daarbij gaat het niet alleen om...

Lees bericht

Gemengde reacties op initiatief No Kids Allowed

Actiegroep – De website van No Kids Allowed wordt met gemengde gevoelens ontvangen. De actiegroep, die voorstander is van kidsvrije horeca, roept daar gasten op aan te geven in welke restaurants, koffiehuizen, cafés en hotels kinderen ongewenste gasten zijn. ‘Van sterrenrestaurant tot shoarmatent je komt er pas in als je 12-plus bent’, is de slogan die No Kids Allowd communiceert op de eigen website. Verder doet men daar een oproep: â€...

Lees bericht


Wie heeft de beste marketingcase van 2015?

Verkiezing - Welke ondernemingen binnen de foodservice hebben dit jaar de beste marketingcases? En wie gaat la Place opvolgen? Dat gaat een vakkundige jury op 10 december 2015 bekendmaken tijdens de uitreiking van de Foodservice Marketing Award 2015. Voor de derde keer op rij presenteert FoodserviceXs de Foodservice Marketing Award. Het initiatief wordt ondersteund door het crossmediale platform @FoodClicks en onderscheidt de meest aansprekende en succesvolle marketinginitiatieven in het buitenhuiskanaal. In 2014 was La...

Lees bericht

Topchefs organiseren ‘Foodfest’ in Cadzand

Events - Topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker organiseren een nieuw culinair event in de Zeeuwse duinen van Cadzand. Het Foodfest is een initiatief van Stichting Inspired Events, waarin beiden actief zijn, en is een samenwerking van tientallen partners die houden van eerlijk, lekker en ambachtelijk eten. Op maandag 7 september aanstaande vindt de eerste editie van Foodfest plaats. Het foodfestival is één van de eerste projecten van Stichting Inspired Events....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid